ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΦΙΡ και ολόκληρα πορτοκάλια! (με μίξερ χειρός ή σταθερό)
Υλικά:
4 αυγά
2 φλ ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεσαία, ακέρωτα, γλυκά, χωρίς χοντρή φλούδα
1 φλ σπορέλαιο
1/2 φλ τσ. κεφίρ ή ξυνόγαλο ή γιαούρτι με λίγο νερό
1 φακελάκι μπέικιν
3 φλ αλεύρι γοχ (ή μαλακό)
Εκτέλεση:
1. πλένουμε και κόβουμε στα 4 τα πορτοκάλια, βγάζουμε τις άσπρες ίνες και τις σκληρές άκρες και τα τρίβουμε στο μούλτι
2. χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. προσθέτουμε το λάδι, το κεφίρ και τα πορτοκάλια.
3. προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι ανακατεύοντας. αν είναι πολύ υγρό, ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε 40-45 λεπτά στους 190, αντιστάσεις
5. ξεφορμάρουμε μετά απο 5 λεπτά.
-
Το κέικ αυτό μοιάζει σα σιροπιαστό λόγω των πορτοκαλιών.
-
μπορείτε να γλασάρετε με κουβερτούρα ή γλάσο άχνης με χυμό πορτοκαλιού
-
αν τα πορτοκάλια είναι πικρά, τα βράζετε και μετά είναι έτοιμα για χρήση
-
το κέικ παίρνει χρώμα έντονο
πηγη dolmadaki.gr