Κέικ στο βάζο! Μια τάση από το 2018 ;
- Θα ετοιμάσετε κανονικά την ζύμη για το κέικ σας.
- Θα χρησιμοποιήσετε βάζα όπως για τις μαρμελάδες, ίσια ώστε να ξεφορμάρονται τα κέικ, κοντά ή ψηλά
- Τα πλένετε, τα σκουπίζετε και τα βάζετε στους 50 βαθμούς να στεγνώσουν, προσέξτε για ρωγμές.
- τα βουτυρώνετε καλά και τα αλευρώνετε
- Τα βάζετε κανονικά στον φούρνο, χωρίς καπάκι, σε σχάρα, όπως θα ψήνατε το κέικ σε φόρμα, στους βαθμούς και την ώρα που λέει η συνταγή. Συνήθως θέλουν 180 για 40′
- Γεμίζετε με ζύμη έως τα 2/3 του ύψους του βάζου
- Τα βγάζετε, σκουπίζετε να μην έχει στο στόμιο σκουπιδάκια από ζύμη ψημένη και κλείνετε με το καπάκι όσο ακόμα είναι ζεστό το κέικ, γυρίζετε ανάποδα ώστε να ξεκολλήσει.
Πηγή Ντίνα Νικολάου dinanikolaou.gr