ΚΕΙΚ ΒΡΩΜΗΣ καταπληκτικό, ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ!
Το Κέικ αυτό είναι “άγλυκο” και διατηρείται ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ για 5 μέρες ή στην κατάψυξη και όταν το θέλετε το βάζετε στην συντήρηση μια μέρα πριν!
Υλικά για 1 απλή μακρόστενη φόρμα
-
2 φλ. αλεύρι βρώμης
-
3/4 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης π.χ monk fruit ή άλλο
-
1 κ.σ. baking powder
-
1 κ.σ. κανέλα
-
1/8 κ.γ. αλάτι
-
1 φλ. γάλα της επιλογής σας
-
1 κ.σ. λιναρόσπορο αραιωμένο σε 3 κ.σ. νερό για 10 λεπτά (αντί γι’αυτό μπορείτε αν θέλετε να βάλετε 1 αυγό)
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
6 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου ή άλλο φυτικό
Εκτέλεση
-
Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά και έπειτα προσθέστε μέσα στο ίδιο μπολ όλα τα υγρά. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα. Επειδή το κέικ δεν θα φουσκώσει πολύ θα πρότεινα να το βάλετε σε μια μικρή φόρμα. Διαφορετικά απλά θα σας βγει σχετικά “κοντό”.
-
Προθερμάνετε καλά τον φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις. Βάλτε τη φόρμα στον φούρνο. Ψήστε για 25 λεπτά στην πιο χαμηλή σκάλα του φούρνου. Στα 25 λεπτά σκεπάστε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μην σας καεί το κέικ από πάνω. Συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά.
πηγη mrssoupe.com