Viva Mexico! Κεσαντίγιας! Εύκολα, γρήγορα, πανόστιμα!
Αφού έχουμε εύκολο φαγητό, ας κάνουμε κάτι υπέροχο για όλες τις ώρες!
Για πάρτυ, μπουφέ, καλεσμένους, σνακ για βράδυ, θα ξετρελαθείτε!
Τις καλές εποχές των τραπεζωμάτων ήταν ένα συνοδευτικό στην μεξικάνικη κουζίνα που μαγείρευα, και που την αγαπώ πολύ γιατί είναι πάνω από όλα οικονομική!
Αφού έχουμε εύκολο φαγητό, ας κάνουμε κάτι υπέροχο για όλες τις ώρες!
Για πάρτυ, μπουφέ, καλεσμένους, σνακ για βράδυ, θα ξετρελαθείτε!
Τις καλές εποχές των τραπεζωμάτων ήταν ένα συνοδευτικό στην μεξικάνικη κουζίνα που μαγείρευα, και που την αγαπώ πολύ γιατί είναι πάνω από όλα οικονομική!
Υλικά για 20 τυροπιτάκια
20 στρόγγυλα σφολιατάκια (εγώ είχα ζύμη για πίτσα-πεινιρλί, μια χαρά γίνανε, μην σας πω καλύτερα)
50 γρ. φέτα
50 γρ. γκούντα ή τσένταρ
50 γρ. μοτσαρέλα
2 κ.σ. μαιντανό
1/2 κ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
4 κ.σ κέτσαπ ή πελτέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. πιπεριά κόκκινη ή πράσινη (περίπου 2 μικρές ή μια μεγάλη)
λίγο σκόρδο
2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
Για επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο με 2 κ.σ. λάδιΠροθερμαίνω τον φούρνο στους 200
Σε μπωλ ανακατευω όλα τα υλικά.
Αν τα κάνουμε με δική μας ζύμη ανοίγουμε με τον πλάστη τα φυλλαράκια, πάχος 2-3 χιλιοστά. Βάζω 1 κ.γλ. γέμιση.
Κάνω ωραία μισοφέγγαρα και τα βάζω σε ταψί με λαδοκολλα.
Αλείφω με το μίγμα αυγού-λαδιού πολύ καλά.
Ψήνω στους 200, για 15 (αν είναι σφολιάτα), για 20 (αν είναι ζύμη), αντιστάσεις.
20 στρόγγυλα σφολιατάκια (εγώ είχα ζύμη για πίτσα-πεινιρλί, μια χαρά γίνανε, μην σας πω καλύτερα)
50 γρ. φέτα
50 γρ. γκούντα ή τσένταρ
50 γρ. μοτσαρέλα
2 κ.σ. μαιντανό
1/2 κ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
4 κ.σ κέτσαπ ή πελτέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. πιπεριά κόκκινη ή πράσινη (περίπου 2 μικρές ή μια μεγάλη)
λίγο σκόρδο
2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
Για επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο με 2 κ.σ. λάδιΠροθερμαίνω τον φούρνο στους 200
Σε μπωλ ανακατευω όλα τα υλικά.
Αν τα κάνουμε με δική μας ζύμη ανοίγουμε με τον πλάστη τα φυλλαράκια, πάχος 2-3 χιλιοστά. Βάζω 1 κ.γλ. γέμιση.
Κάνω ωραία μισοφέγγαρα και τα βάζω σε ταψί με λαδοκολλα.
Αλείφω με το μίγμα αυγού-λαδιού πολύ καλά.
Ψήνω στους 200, για 15 (αν είναι σφολιάτα), για 20 (αν είναι ζύμη), αντιστάσεις.