Το κλασσικό γιουβέτσι, με κάποιες δικές μου ιδέες που θα το απογειώσουν
3-4 μερίδες μοσχαράκι
1/2 συσκευασία κριθαράκι
1 καρότο μεγάλο, κομμένο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη
2-3 ντομάτες φρέσκιες κομμένες
λάδι
αλάτι
κουρκουμά
Σε χύτρα με λίγο λάδι, θωρακίζω το κρέας και μετά προσθέτω νερό 1 ποτήρι, λίγο αλάτι και κλείνω την χύτρα για 30′.
Μετά σε βαθύ ταψάκι ή σε πήλινη γάστρα, βάζω το ωμό κριθαράκι, τις ντομάτες, την πιπεριά, το καρότο και μετά το κρέας και το ζουμί που είχε η χύτρα. Δοκιμάζω για αλάτι και αν θέλω προσθέτω πιπέρι και λίγο κουρκουμά, και λάδι
Προσθέτω 2 ποτήρια νερό.
Ψήνω στους 200 για 30′, δοκιμάζω να δω αν το κριθαράκι έγινε.
*Επειδή ρουφάει το κριθαράκι υγρα, αφήνουμε το φαγητό με μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου.