Οι κιμαδόπιτες της Αυστραλίας (σερβίρονται με σάλτσα ντομάτας)
Για την κρούστα πίτας (Βάση)
αλεύρι 2 φλιτζάνια
νερό 2/3 φλιτζάνια
αλάτι κουταλάκι του γλυκού.
λίπος βοδινού 50 γρ (ή βούτυρο)
Γέμιση
400γρ κιμά
1 τσιμπιά μοσχοκάρυδο
2 κύβοι βοδινού
νερό 3 ¾ φλιτζάνια
αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας.
σάλτσα σόγιας 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αλάτι και πιπέρι
αλεύρι 2 φλιτζάνια
νερό 2/3 φλιτζάνια
αλάτι κουταλάκι του γλυκού.
λίπος βοδινού 50 γρ (ή βούτυρο)
Γέμιση
400γρ κιμά
1 τσιμπιά μοσχοκάρυδο
2 κύβοι βοδινού
νερό 3 ¾ φλιτζάνια
αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας.
σάλτσα σόγιας 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αλάτι και πιπέρι
Κρούστα πίτας (Κορυφή)
400γρ σφολιάτα
κρόκος αυγού 1
νερό 1 κουταλάκι του γλυκού.
Πώς γίνεται
Η βάση πρωτα
Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ζεσταίνετε το λίπος του βοείου κρέατος σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσει το λίπος. (ή λιώστε βούτυρο)
Φτιάξτε ένα λάκκο στο μείγμα αλευριού και αλατιού και ρίξτε το λιωμένο βόειο λίπος.(ή το βούτυρο)
Ανακατέψτε το λίπος με τα υλικά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια
Ανοίξτε τη ζύμη
Σε θήκες για μάφινς, βάλτε την ζύμη στον πάτο κάθε θήκης.(8 θήκες)
Ζεσταίνετε το λίπος του βοείου κρέατος σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να λιώσει το λίπος. (ή λιώστε βούτυρο)
Φτιάξτε ένα λάκκο στο μείγμα αλευριού και αλατιού και ρίξτε το λιωμένο βόειο λίπος.(ή το βούτυρο)
Ανακατέψτε το λίπος με τα υλικά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια
Ανοίξτε τη ζύμη
Σε θήκες για μάφινς, βάλτε την ζύμη στον πάτο κάθε θήκης.(8 θήκες)
Για την γέμιση
Μαγειρέψτε τον κιμά σε ένα τηγάνι. Αφαιρέστε το υπερβολικό λίπος χύνοντας το.
Θρυμματίστε τους κύβους και προσθέστε στο τηγάνι.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για να αρωματίσετε τον κιμά και ρίξτε 2 φλιτζάνια νερό και ανακατέψτε καλά.
Όταν αρχίσει να βράζει, μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει για είκοσι λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι και 1 ¾ φλιτζάνι νερό.
Μαγειρέψτε τον κιμά σε ένα τηγάνι. Αφαιρέστε το υπερβολικό λίπος χύνοντας το.
Θρυμματίστε τους κύβους και προσθέστε στο τηγάνι.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για να αρωματίσετε τον κιμά και ρίξτε 2 φλιτζάνια νερό και ανακατέψτε καλά.
Όταν αρχίσει να βράζει, μειώστε τη θερμότητα, καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει για είκοσι λεπτά.
Προσθέστε το αλεύρι και 1 ¾ φλιτζάνι νερό.
Ανακατέψτε καθώς πήζει και στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα σόγιας για να δώσει στο κρέας περισσότερο χρώμα.
Σιγοβράστε για δέκα λεπτά και αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά
Προσθέστε την γέμιση στις θήκες με την βάση ζύμης
Σιγοβράστε για δέκα λεπτά και αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά
Προσθέστε την γέμιση στις θήκες με την βάση ζύμης
Προετοιμάστε τη σφολιάτα ξεδιπλώνοντας την σε αλευρωμένη σανίδα.
Κόψτε κυκλικά σχήματα για την κορυφή κάθε πίτας κρέατος.
Βρέξτε τις άκρες του φλοιού της βάσης με λίγο νερό και πιέστε την επάνω κρούστα στη θέση της.
Κόψτε τις άκρες και τρυπήστε το κέντρο κάθε πίτας.
Ψήνουμε τις πίτες για 5-7′ λεπτά στους 180, αντιστάσεις
Αλείψτε τις επιφάνειες με αραιωμένο κρόκο με νερό και ψήστε τις περαιτέρω για δέκα λεπτά
Κόψτε κυκλικά σχήματα για την κορυφή κάθε πίτας κρέατος.
Βρέξτε τις άκρες του φλοιού της βάσης με λίγο νερό και πιέστε την επάνω κρούστα στη θέση της.
Κόψτε τις άκρες και τρυπήστε το κέντρο κάθε πίτας.
Ψήνουμε τις πίτες για 5-7′ λεπτά στους 180, αντιστάσεις
Αλείψτε τις επιφάνειες με αραιωμένο κρόκο με νερό και ψήστε τις περαιτέρω για δέκα λεπτά
πηγη nationalfoods.org