από την καλή μας φίλη Θεοδώρα Τούρα
Κέικ Λεμονιού με ινδοκάρυδο σιροπιασμένο
250 γρ. Βούτυρο lurpack
4 Αυγά
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
Δύο λεμόνια ακερωτα βρασμένα και αλεσμένα στο multi με λίγο γάλα καρύδας συνολικά το μίγμα να είναι μια κούπα
3 Κούπες αλεύρι φαρίνα Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 κούπα ινδοκαρυδο
1 Κούπα cranberries
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
Ένα λεμόνι σε φέτες .
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μίξερ αυγά με ζάχαρη πολύ καλά να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα
Ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις, για 45 ή μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι
Aν θέλετε το σιρόπι το ρίχνετε λίγο λίγο σε κάθε κομμάτι την στιγμή του σερβιρίσματος. Εγώ το προτιμώ .