Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Έτοιμο το γλυκάκι για να γιορτάσουμε την Παναγία μας.
Κιουνεφέ με κρέμα ζαχαροπλαστικής αντί για τυρί. 450γρ κανταϊφι περιχυμενα με 200γρ κρυο ηλιέλαιο ( ή βούτυρο).
Ψήσιμο στον αέρα 180 για 20-25 λεπτά .
Και για το σιρόπι βράζουμε για 3 λεπτά 2 κούπες ζάχαρη με 2 κούπες νερό και στο τέλος το χυμό ενός λεμονιού.
Για την κρέμα 1/2 lit γάλα, 100γρ ζάχαρη, λίγο αλάτι, 1 βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού, 2 αυγά και στο τέλος 20γρ βούτυρο.
Σ ενα μπωλ ενώνουμε όλα τα υλικά- εκτός από το βούτυρο και τη βανίλια- με το μισό γάλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά στο υπόλοιπο γάλα που έχουμε ζεστάνει. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Καλή Παναγιά σε όλο τον κόσμο!