Σας δίνουμε συνταγή απο το goevia.com
1 κόκορας
1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μισό κιλό ντομάτες ώριμες
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρηΕκτέλεση:
Καθαρίζετε, καψαλίζετε τον κόκορα και τον κόβετε σε κομμάτια (μερίδες).Πλένετε τα κομμάτια, τα σκουπίζετε και τα αλατοπιπερώνετε. Βάζετε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι με τη μία κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κομμάτια τόσο, όσο χρειάζεται για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε τότε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα.Στο τηγάνι που τσιγαρίσατε τον κόκορα, ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καβουρδίζετε και αυτό μέχρι να πάρει το χρυσόξανθο χρώμα. Προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, το ανακατεύετε συνεχώς και ρίχνετε το κρασί, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Σε λίγο ρίχνετε και το χυμό της ντομάτας ή τον ανάλογο πελτέ, διαλυμένο με λίγο νερό. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και όταν πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνετε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα κομμάτια του κόκορα.Τοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά και συμπληρώνετε εάν χρειάζεται λίγο νερό. Επίσης, ρίχνετε μία κουταλιά βούτυρο, τη ζάχαρη, μία πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και αλατοπίπερο. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει παρακολουθώντας τη βράση του.
Το φαγητό μπορεί να συνοδευτεί επίσης με πιλάφι ή με πατάτες. (μεγάλη φωτο rp.news)
1 κόκορας
1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μισό κιλό ντομάτες ώριμες
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρηΕκτέλεση:
Καθαρίζετε, καψαλίζετε τον κόκορα και τον κόβετε σε κομμάτια (μερίδες).Πλένετε τα κομμάτια, τα σκουπίζετε και τα αλατοπιπερώνετε. Βάζετε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι με τη μία κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κομμάτια τόσο, όσο χρειάζεται για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε τότε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα.Στο τηγάνι που τσιγαρίσατε τον κόκορα, ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το καβουρδίζετε και αυτό μέχρι να πάρει το χρυσόξανθο χρώμα. Προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, το ανακατεύετε συνεχώς και ρίχνετε το κρασί, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Σε λίγο ρίχνετε και το χυμό της ντομάτας ή τον ανάλογο πελτέ, διαλυμένο με λίγο νερό. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και όταν πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνετε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα κομμάτια του κόκορα.Τοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά και συμπληρώνετε εάν χρειάζεται λίγο νερό. Επίσης, ρίχνετε μία κουταλιά βούτυρο, τη ζάχαρη, μία πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και αλατοπίπερο. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει παρακολουθώντας τη βράση του.
Το φαγητό μπορεί να συνοδευτεί επίσης με πιλάφι ή με πατάτες. (μεγάλη φωτο rp.news)
