1 1/2 κ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
1 ποτηράκι κρασιού γάλα,
1/2 ποτ. κρασιού λάδι,
1 φλ.τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο στο ψιλό τρίφτη,
1κ.σ. αλάτι΄
1φλ.νερό χλιαρό.
Εκτέλεση:
Βάζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ-λεκάνη, ρίχνετε το λάδι προσθέτετε το γάλα, το τριμμένο τυρί και λίγο-λίγο το νερό. Ζυμώνετε σε μαλακή ζύμη, αφήνετε 30′ να ξεκουραστεί η ζύμη σας.
Παίρνετε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγετε σε μακριά μπαστουνάκια 30-50 εκ. Με ένα μαχαιράκι κόβετε μικρά κομματάκια, 5εκ. περίπου και τα ”σκαφώνετε” με τα δυο μας δάχτυλα. Αραδιάζετε τις κουρκουμπίνες μας σε έναν δίσκο ή ταψί αλευρωμένο.
Παίρνετε την μεγαλύτερη κατσαρόλα σας και βάζετε νερό να βράσει. Ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας τακτικά, βράζετε για 15′ με 20′, στραγγίζετε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε λάδι καλά (όσοι θέλουν μπορούν να κάψουν βούτυρο) Πασπαλίζετε τυρί τριμμένο ένα πυρέξ, ρίχνετε λίγα μακαρόνια, πάλι τυρί-μακαρόνια, έως ότου να τελειώσουν τα υλικά σας ,τελειώνετε με τυρί. Απάνω ρίχνετε το καυτό λάδι ή βούτυρο. Σερβίρετε τις κουρκουμπίνες με μπόλικο τυρί τριμμένο ή και οποιαδήποτε άλλη σάλτσα έχετε. Source:Goevia.com