Συνταγή μακροζωίας! Κολοκάσι σαλάτα!
2 κιλά ρίζες κολοκάσι , αποφλοιωμένες
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες κατά το ήμισυ και
1 μικρό κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
8 ελιές
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού Οδηγίες
2 κιλά ρίζες κολοκάσι , αποφλοιωμένες
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες κατά το ήμισυ και
1 μικρό κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
8 ελιές
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού Οδηγίες
Τρίψτε το κολοκάσι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και ξεφλουδίστε το φλούδι του με ένα κοφτερό μαχαίρι , κόβοντας και απορρίπτοντας τα άκρα του . Κόψτε το κολοκάσι σε κύβους 2-inch / 5-cm.
Τοποθετήστε τους κύβους σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση.Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 15 έως 20 λεπτά. Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα κομμάτια σε ένα σουρωτήρι.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τον μαϊντανό, τις ελιές, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι. και έτοιμη η σαλάτα για να την σερβίρετε.
Η σαλάτα αυτή τρώγεται είτε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
συνταγή από aromaikarias.blogspot.com