Σας δίνουμε σήμερα φιλοι μας, συνταγή για πατάτες “Σοφιγάδες” παραδοσιακές, από την Κεφαλλονιά!
(συνταγή Kefalonitikanea.gr, φωτο cucina caruso)
Υλικ
3-4 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
λάδι για τηγάνισμα
μισό λεμόνι
τοματοχυμό (ή φρέσκιες ντομάτες)
πελτέ ντομάτας
Η παράδοση λοιπόν θέλει τηγάνισμα της πατάτας, η οποία είναι κομμένη σε μέτριους κύβους ή μισές κυδωνάτες.Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνετε λίγο λάδι και μαραίνετε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2-3 σκελίδες σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτετε χυμό ντομάτας και 1-2 κουταλιές της σούπας πελτέ. Προσθέστε λίγη ζάχαρη (και αν βάλετε φρέσκια ντομάτα, λίγη περισσότερη), αλάτι, πιπέρι.
Μόλις πήξει η σάλτσα ρίχνετε προσεκτικά μέσα τις τηγανισμένες πατάτες, λίγο χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε ελαφριά.
(συνταγή Kefalonitikanea.gr, φωτο cucina caruso)
Υλικ
3-4 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
λάδι για τηγάνισμα
μισό λεμόνι
τοματοχυμό (ή φρέσκιες ντομάτες)
πελτέ ντομάτας
Η παράδοση λοιπόν θέλει τηγάνισμα της πατάτας, η οποία είναι κομμένη σε μέτριους κύβους ή μισές κυδωνάτες.Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνετε λίγο λάδι και μαραίνετε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2-3 σκελίδες σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτετε χυμό ντομάτας και 1-2 κουταλιές της σούπας πελτέ. Προσθέστε λίγη ζάχαρη (και αν βάλετε φρέσκια ντομάτα, λίγη περισσότερη), αλάτι, πιπέρι.
Μόλις πήξει η σάλτσα ρίχνετε προσεκτικά μέσα τις τηγανισμένες πατάτες, λίγο χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε ελαφριά.
Σερβίρονται ζεστές ή και κρύες, σαν σαλάτα.