Κολοκυθοκεφτέδες Θάσου
(συνταγή από www.proionta-thassou.gr)
Θασίτικη παραδοσιακή συνταγή κολοκυθοκεφτέδων
Υλικά
- Μισό κιλό κολοκύθια & κολοκυθολούλουδα
- αυγά
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- Άνηθος, μαιντανός, δυόσμος, ρίγανη Θάσου
- ½ κούπα αλεύρι
- Παρθένο ελαιόλαδο Θάσου
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να γίνουν πολτός, αλατίζουμε ελαφρά και μετά από 10′ στραγγίζουμε τα υγρά πολύ καλά.
Κόβουμε τα κολοκυθολούλουδα και όλα μαζί τα βάζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο άνιθο στο μπώλ.
Ρίχνουμε μέσα στο μπώλ τα αυγά μια πρέζα αλάτι λίγο πιπέρι μαύρο, ρίγανη Θάσου και αλεύρι τόσο όσο είναι απαραίτητο για να γίνει το κουρκούτι. Άν χρειαστεί προσθέτουμε 1 φλυτζανάκι νερό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και με το κουτάλι της σούπας ρίχνουμε το κουρκούτι μέσα στο τηγάνι με το καυτό παρθένο ελαιόλαδο Θάσου. Αμέσως σχηματίζονται οι κολοκυθοκεφτέδες. Μόλις ψηθούν από τις δύο μεριές τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να είναι στεγνοί.
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι να σερβιριστούν.
φωτό ενδεικτική από την σελίδα Συνταγές Μαγειρικής