Κολοκυθολούλουδα (κολοκυθανθοί ή ανθοί) της Νότιας Εύβοιας
- 1/2 ποτήρι φέτα τριμμένη
- πιπέρι
- 1/2 ποτήρι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1-2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Τα γεμίζουμε, τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα γεμίζουμε, τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Ωραία γίνονται και έτσι:
Βάζουμε μέσα ένα κομματάκι κεφαλοτύρι μακρόστενο, τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Βάζουμε μέσα ένα κομματάκι κεφαλοτύρι μακρόστενο, τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κουρκούτι:
Χτυπάμε 1- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλάκια λάδι, 1 αυγό, 1 φλιτζάνι γάλα περίπου,μπορεί και πιο πολύ και αν θέλουμε λίγη μυζήθρα βαρελίσια.
Χτυπάμε 1- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλάκια λάδι, 1 αυγό, 1 φλιτζάνι γάλα περίπου,μπορεί και πιο πολύ και αν θέλουμε λίγη μυζήθρα βαρελίσια.
πηγή Goevia.com