Κολώστρα (σπεσιαλιτέ Αχαίας)
Από τον σεφ Γιώργο Μανίκα – συνταγή της γιαγιάς Αντρέγιενας)
ΥΛΙΚΑ
Πρωτόγαλο κατσικίσιο η πρόβειο 1 kg
(Το πρωτόγαλα είναι η πρώτη τροφή της φύσης, που παράγεται από όλα τα θηλαστικά κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση. Το πρωτόγαλα εξοπλίζει τα νεογνά με ανοσολογικούς και αυξητικούς παράγοντες για να τα βοηθήσει να διατηρήσουν καλή υγεία)
4 Αυγά χωριάτικα
1. Φλιτζάνι του καφέ λάδι
1\2 κούπα ζάχαρη
1,1\2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλάτι τη βανιλίνη και το υπόλοιπο λάδι αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για είκοσι λεπτό
Σερβίρουμε ζεστή, μπορούμε να προσθέσουμε και κανέλα!!
πηγή kalavrytanews.com