Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένουμε βράζουμε το σιτάρι για περίπου 2 ώρες να σκάσει ο φλοιός του (καλό είναι αυτήν την διαδικασία να την κάνουμε από την προηγούμενη μέρα)
-
Αδειάζουμε το σιτάρι σε τρυπητό και το αφήνουμε αρκετή ώρα να στραγγίσει καλά(με το ζουμί του σιταριού μπορούμε να φτιάξουμε θρεπτική κρέμα για τα παιδιά)
-
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα τηγάνι και το καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά να αλλάξει ελαφρά το χρώμα του
-
Σε άλλο τηγανάκι καβουρδίζουμε ελαφρά το σουσάμι
-
Καβουρδίζουμε ελαφρά και τα αμύγδαλα
-
Τα καρύδια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ωμά
-
Βάζουμε το σιτάρι σε μια λεκάνη
-
Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μέχρι να δούμε το σιτάρι να ασπρίσει
-
Προσθέτουμε 2-3κ.σ. φρυγανιά
-
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς αφού τους χοντρό κόψουμε λίγο στο μούλτι
-
Προσθέτουμε το σουσάμι αφού το αλέσουμε καλά στο μούλτι
-
Τις σταφίδες τα κράνμπερυ ή το ρόδι.
-
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
-
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να το σκεπάσουμε με μια πετσέτα και να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα και φυσικά αν χρειάζεται θα προσθέσετε και άλλο αλεύρι
-
Σε μια βαθιά πιατέλα τοποθετούμε με την κουτάλα σιτάρι σε σχήμα σταυρού
-
Στην συνέχεια γεμίζουμε με σιτάρι όλη την πιατέλα μπορούμε να δώσουμε το σχήμα λόφου
-
Παίρνουμε χαρτί κουζίνας και πατάμε το σιτάρι δίνοντας του σχήμα
-
Πάνω στο σιτάρι ρίχνουμε την φρυγανιά την στρώνουμε και αυτή με χαρτί κουζίνας
-
Πάνω ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και πάλι την πατάμε με το χαρτί κουζίνας
-
Τέλος την άχνη την πατάμε καλά και αυτή
-
Για το στόλισμα του κόλυβου απαραίτητα στο κέντρο του το σημείο του σταυρού με αμύγδαλα, κανέλα, κουφέτα και ότι άλλο επιθυμείτε! Αφήνουμε την φαντασία να δουλέψει!!!!
πηγη cookpad.com
στις