από την καλή μας φίλη Ελένη Ζερβού
Νηστίσιμος σοκολατένιος κορμός πορτοκαλιού
Υλικά
1 μαργαρίνη soft
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
5 κομμάτια γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλά κομμένα
1 σφηνάκι κονιάκ
3 κουταλιές σούπας κακάο
2 1/2 πακέτα μπισκότα digestive
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
2 πορτοκάλια ξύσμα
Χυμό από ένα πορτοκάλι
200 γρ. Καρύδια χοντροκομενα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ καλά την μαργαρίνη
Προσθέτουμε την ζάχαρη το σιρόπι, το κακάο, την κανέλα, το κονιάκ και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, κομμένο σε μικρά κομμάτια και το καρύδι, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα σπασμένα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη αρκετές ώρες. (εγώ το φτιάχνω από βραδύς και το κόβω το πρωί)