Υλικά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. πεσκανδρίτσα για κάθε άτομο
- 50 γρ. αλεύρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
3 ώρες πριν μαγειρέψτε, γίνεται η προετοιμασία. Καθαρίζετε το σκόρδο και το πιέζετε, με το ειδικό μηχάνημα. Ανακατέψτε τα 4-πρώτα υλικά της συνταγής.
Πλύντε τη πεσκανδρίτσα και αφαιρέστε κάποιο κοκκαλάκι που πιθανά να προεξέχει. Μετά, απλώστε με πινέλο τα ανακατεμένα υλικά σε όλο το ψάρι. Σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο.
Μετά από 3 ώρες, βάλτε το λάδι στο τηγάνι. Βάλτε το αλεύρι σε ένα ταψάκι. Ξαπλώστε την πεσκανδρίτσα και από τις δύο πλευρές και μετά τινάξτε την, για να φύγει το πολύ αλεύρι. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, βάλτε το ψάρι για λίγα λεπτά. Μετά, γυρίστε το.
Μόλις πάρει χρώμα, το βγάζετε και το τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για 2-λεπτά.
Το σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
πηγη i-paidi.gr