Από τον καλό μας φίλο Στυλιανό Καφετζή
Και μια δική μου συνταγή για να δοκιμάσετε.. Κοτόπουλο με μήλο, μάνγκο και σπιτική σάλτσα.
Για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
3 κόκκινα μήλα Φούτζι κατά προτίμηση
1 ώριμο μάνγκο
Αλάτι,
πιπέρι,
700ml σπιτική σάλτσα ντομάτας,
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι γλυκό,
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κοτόπουλο κύβους, περνάμε τα μήλα από το μπλέντερ με την σάλτσα για να γίνει σαν πουρές. Τέλος κόβουμε το μάνγκο μακρόστενες λοριδες. Εάν το κάνετε σε πήλινη γάστρα πρέπει να μπουν όλα κρύα και να σκεπάσετε το σκεύος. Σε φούρνο με αέρα για μιάμιση ώρα στους 190 βαθμούς… Σε μεταλλική γάστρα στους 180 για μιάμιση ώρα. Για να μην ανησυχείτε για το αν κολλήσει τότε προσθέστε ένα φλιτζάνακι του καφέ νερό. Καλή επιτυχία