Πατατόπιτα Άρτας (Ηπείρου)
εκλεκτός μεζές για τους καλοφαγάδες. Εάν ο χρόνος το επιτρέπει, το χειροποίητο φύλλο την νοστιμεύει δύο φορές.
Υλικά: 6 με 8 φύλλα για πίτα,
1 ή 1,5 κιλό μέτριες πατάτες,
150 γρ τυρί φέτα,
3 κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι μαύρο, 1 κουταλάκι ρίγανη, λάδι
Εκτέλεση: Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, έπειτα τα ρίχνουμε στο τηγάνι προσθέτοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαραθούν αρκετά καλά.
Κόβουμε τις ωμές πατάτες σε ροδέλες όσο το δυνατόν πιο λεπτές, ρίχνουμε το τυρί αφού το έχουμε τρίψει, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 ποτηράκι λάδι και στο τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε το μείγμα.
Σε ένα ταψί λαδωμένο βάζουμε ένα φύλλο και έπειτα στρώνουμε τις πατάτες σε σειρά, στρώνουμε δεύτερο φύλλο και τοποθετούμε πάλι μέρος του μείγματος.
Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα και σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, περίπου για 1 ώρα
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, περίπου για 1 ώρα