από την καλή μας φίλη Ειρήνη Μπαλασούλη
Σκουπίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο να στεγνώσει μέσα κι έξω. Αλείφουμε με λάδι να λαδωθεί παντού.
Πασπαλιζουμε-αλειφουμε με ενα μείγμα μπαχαρικών κι όσο περισσέψει απο το μειγμα το βάζουμε στην κοιλιά του.
Το μειγμα μπαχαρικων ειναι:
1 κ.σ. πάπρικα
1/5 κ.γλ. μπουκοβο
1/5 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη ή καρυ (εγω εβαλα καρυ)
1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
4 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
Κοβουμε πατατες κυδωνατες ή κυβους (εγω τις εκανα και βακια) τις εβαλα στο ταψι τθς πασπαλισα με τα παραπανω μπαχαρικα εβαλα λαδι και μισο κουτακι μπυρα (330μλ/κουτι) φυσικα εχω σαπουνισει καθαρισει πολυ καλα πρωτα το κουτακι της μπυρας.
Μεσα στο κουτακι με την υπολοιπη μπυρα βαζω 2 σκ. σκορδο κομμενο βαζουνε το κοτοπουλο ορθιο και στον ποπο μεσα το κουτακι με την μπυρα.
Ψηνουμε στους 180°c για μια 1 ωρα και 45 λεπτα (προσοχη αν το κοτοπουλο ειναι ψηλο και το βαλετε στην κατω θεση αφηστε το κανα 15 λεπτο ακομα)