Για την ώρα την καλή!
Υλικά
1 κιλό αμύγδαλα
2 κιλά μέλι θυμαρίσιο
Λίγο κονιάκ
1 κιλό αμύγδαλα
2 κιλά μέλι θυμαρίσιο
Λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Περνούμε Ένα κιλό αμύγδαλα αν είναι με το τσόφλι τους και δεν είναι ασπρισμένα τα βράζουμε και τα ξεφλουδίζουμε τα στεγνώνουμε καλά και τα χωρίζουμε στην μέση
Τα βάζουμε για λίγο στο φουρνο να.στεγνώσουν την υγρασία τους και να γίνουν λίγο τραγανά δεν τα αφήνουμε να καούν, απλά να στεγνώσουν
Περνούμε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το μέλι και ρίχνουμε σιγα σιγά τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα στην συνέχεια την αποσύρουμε από την φωτιά ραντίζουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το υπόλοιπο μελι ανακατεύοντας !
Επειτα έχουμε δυο μεγάλες πιατέλες και το μοιράζουμε εκεί !!
Σερβιρεται με πιρούνι!Αφου κρυώσει!
Καλή επιτυχία και στους μελλόνυμφους η ώρα η καλή!
Καλή επιτυχία και στους μελλόνυμφους η ώρα η καλή!
πηγη
cookpad.com