Από την καλή μας φίλη Ρέα Αντωνιάδου
Κουλουράκια με κόκκινο κρασί και σουσάμι νηστίσιμα:
Υλικά
50 περίπου κομμάτια
1 κιλο αλευρι (κοσκινισμενο)
2 1/2 κουπες λαδι (καλαμποκισιο)
1 1/2 κουπες ζαχαρη
1/2 κουπα χυμο και το ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κουπα κοκκινο κρασι
100 γρμ. σουσαμι (το καβουρντιζουμε στο τηγανακι)
1 κ.γ. γαρυφαλο
1 κ.σ. κανελλα
1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
1/2 κ.γ. σοδα
Εκτέλεση
Σε μια λεκανη βαζουμε το λαδι, την ζαχαρη, το ξυσμα, την κανελλα, το γαρυφαλλο, το μπεικιν, το σουσαμι, το κρασι και την σοδα και ανακατευουμε.
Μετά ρίχνουμε τον χυμο και με ενα συρμα τα χτυπαμε λιγο, και τέλος ριχνουμε το αλευρι λιγο λιγο γιατι μπορει να μην το παρει ολο. Δεν το ζυμωνουμε πολυ, απλα να αποροφησει τα υγρα και να μην κολαει στα χερια.
Πλαθουμε τα κουλουρακια, τα αραδιαζουμε στο ταψι που εχουμε στρωσει λαδοκολα, οχι πολυ αραια γιατι δεν φουσκωνουν .
Tα ψηνουμε 20 με 25 λεπτα στους 175, αντιστάσεις πάνω-κάτω