Τοπική σπεσιαλιτέ του Ρεθύμνου
Κλασική ρεθυμνιώτικη συνταγή που μπαίνει στο καθημερινό τραπέζι, αφού τα κουνέλια είναι οικόσιτα ή ελευθέρας βοσκής. Βασίζεται σε καλής ποιότητας, απλά υλικά.
Υλικά για 4 άτομα
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
120 ml ελαιόλαδο
½ κ. Μαρουβάς ( τοπικό κόκκινο κρασί)
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. πετιμέζι
60 ml γλυκό λιάτικο κρασί
Αλάτι, πιπέρι ή λεμονοπίπερο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κουνέλι απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με Μαρουβά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Σιγομαγειρεύουμε για 30- 40 λεπτά, ρίχνουμε το γλυκό κρασί και μαγειρεύουμε επιπλέον για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
Ξερά φρούτα με σιρόπι από Μαρουβά, γιαούρτι και κρητικά βότανα
Πηγή Lifo.gr