Υλικά
1 κιλό γαύρος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο.
Τον αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε για λίγο στο τρυπητό μας να στραγγίσει.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας, απλώνουμε το γαύρο και ρίχνουμε λίγο λάδι, όπως θα βάζαμε στη σαλάτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μισή ώρα περίπου.
Ακόμα μπορείτε να κάνετε κάτι λίγο πιο κοπιαστικό αλλά αξίζει, από τον Γαστρονόμο.
Θα καθαρίσετε τον γαύρο και από την ραχοκοκαλιά του και θα τον απλώσετε πάνω σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Αλατιζετε.
Θα σκεπάσετε με μεμβράνη και θα τον βάλετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά θα τον απλώσετε σε μια στρώση σε ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζετε με λάδι και ψήνετε σε δυνατό φούρνο.
Ή μπορείτε να τον ανακατέψετε με λάδι πάπρικα γλυκιά και σκόρδο και να τον απλώσετε να ψηθεί
https://www.gastronomos.gr/…/gayros…/52782/amp/