ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ!
800 γρ. αλεύρι φρέσκο καλής ποιότητας για όλες τις χρήσεις 500 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό ή καλύτερα πρόβειο αν βρείτε 150-200 γρ. ζάχαρη άχνη 2 βανίλιες 150 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρντισμένο ανάλατο αμύγδαλο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Πώς το κάνουμε: Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου (23-26 βαθμούς) για να μαλακώσει. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το ήδη μαλακό βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή σκάλα μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά για να ομογενοποιηθούν. Στον ενδιάμεσο δεύτερο χρόνο προσθέτουμε και τις βανίλιες και σταδιακά και το αλεύρι μας. Έχουμε δημιουργήσει τώρα μια μαλακιά και λιπαρή ζύμη πολύ εύπλαστη πού δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (25 γρ.) και στο κάθε ένα φυτεύουμε από 2 ολόκληρα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη από κάτω θέση σε αντιστάσεις και στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφαιρώντας το ταψί από τον φούρνο θα δούμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι κάπως μαλακοί λόγω του βουτύρου και γι’ αυτό τούς αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες περίπου έτσι ώστε να στερεοποιηθούν. Σε ένα στραγγιστήρι βάζουμε την ποσότητα της άχνης ζάχαρης που επιθυμούμε και με κινήσεις δεξιά-αριστερά τούς πασπαλίζουμε μέχρι να ασπρίσουν. Λίγα μυστικά ακόμα Προτείνω 150 γρ. άχνη ζάχαρη, αλλά αυτό εξαρτάται από τις γλυκαντικές σας επιθυμίες, διότι θυμηθείτε ότι θα βάλετε και στο πασπάλισμα. Εάν τηρήσετε με ακρίβεια τις αναλογίες των υλικών, τον τρόπο και τον χρόνο ψησίματος, θα απολαύσετε τους φημισμένους κουραμπιέδες μας και ετοιμάστε πολλά χαρτάκια για να μοιράσετε την συνταγή στις φίλες σας και τους συγγενείς σας γιατί σίγουρα θα σας την ζητήσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ το φρέσκο βούτυρο με κάτι άλλο, γιατί δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα…ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Συνταγή από Συνταγές της παρέας
800 γρ. αλεύρι φρέσκο καλής ποιότητας για όλες τις χρήσεις 500 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό ή καλύτερα πρόβειο αν βρείτε 150-200 γρ. ζάχαρη άχνη 2 βανίλιες 150 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρντισμένο ανάλατο αμύγδαλο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Πώς το κάνουμε: Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου (23-26 βαθμούς) για να μαλακώσει. Χτυπάμε καλά στο μίξερ το ήδη μαλακό βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή σκάλα μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά για να ομογενοποιηθούν. Στον ενδιάμεσο δεύτερο χρόνο προσθέτουμε και τις βανίλιες και σταδιακά και το αλεύρι μας. Έχουμε δημιουργήσει τώρα μια μαλακιά και λιπαρή ζύμη πολύ εύπλαστη πού δεν κολλάει στα χέρια. Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (25 γρ.) και στο κάθε ένα φυτεύουμε από 2 ολόκληρα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη από κάτω θέση σε αντιστάσεις και στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφαιρώντας το ταψί από τον φούρνο θα δούμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι κάπως μαλακοί λόγω του βουτύρου και γι’ αυτό τούς αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες περίπου έτσι ώστε να στερεοποιηθούν. Σε ένα στραγγιστήρι βάζουμε την ποσότητα της άχνης ζάχαρης που επιθυμούμε και με κινήσεις δεξιά-αριστερά τούς πασπαλίζουμε μέχρι να ασπρίσουν. Λίγα μυστικά ακόμα Προτείνω 150 γρ. άχνη ζάχαρη, αλλά αυτό εξαρτάται από τις γλυκαντικές σας επιθυμίες, διότι θυμηθείτε ότι θα βάλετε και στο πασπάλισμα. Εάν τηρήσετε με ακρίβεια τις αναλογίες των υλικών, τον τρόπο και τον χρόνο ψησίματος, θα απολαύσετε τους φημισμένους κουραμπιέδες μας και ετοιμάστε πολλά χαρτάκια για να μοιράσετε την συνταγή στις φίλες σας και τους συγγενείς σας γιατί σίγουρα θα σας την ζητήσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ το φρέσκο βούτυρο με κάτι άλλο, γιατί δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα…ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
Συνταγή από Συνταγές της παρέας