Από την καλή μας φίλη
Κουραμπιέδες!!
Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου Λένα Μπανωρα από τη Λάρισα που τη δοκίμασα πέρυσι και μου άρεσε το μυστικό βρίσκεται στο καλό χτύπημα και το φρέσκο βούτυρο
Υλικά
2 κούπες του νες καφέ την κόκκινη φρέσκο βούτυρο (κατά προτίμηση αιγοπρόβειο, ημίρευστο)
μισή κούπα ζάχαρη
2 κρόκους
2 βανιλιες
1 και μισή κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροκομμένα
5 κούπες αλεύρι μαλακό
Χτυπάμε 20 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη
μετά προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε αλλά 10 λεπτά ρίχνουμε τις βανιλιες τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι
Πλάθουμε μπαλιτσες και κάνουμε μια λακουβιτσα στη μέση ψήνουμε αντιστάσεις 30 λεπτά 180 βαθμούς
Μόλις βγουν ψεκάζουμε με ανθονερο και μόλις κρυώσουν τους ρίχνουμε άχνη ζάχαρη