“όπως περιγράφεται στο βιβλίο “ΚΕΡΚΥΡΑ-Μια ματιά στο χρόνο (1204-1864)” της Νινέτας Λάσκαρι,
«η συνταγή δεν απαιτεί παρά
1 ουγγιά μαγιά νωπή (28γρ),
ένα καρτούτσο, δηλαδή δύο ποτήρια νερό,
τέσσερις κουταλιές «ράζες» (κοφτές) ζάχαρη,
τέσσερις κουταλιές «ράζες» βούτυρο,
κοπανισμένη ζάχαρη με κανέλλα σε «καλτσέτα» ένα αυτοσχέδιο λεπτό φίλτρο,
ή αραιωμένο με νερό μέλι
και το ανάλογο λάδι για το τηγάνισμα.