Συνταγή για ψησταριά BBQ ή τηγάνι!
Υλικά
500-600 γρ λάπα (από μοσχάρι), ζητήστε από τον κρεοπώλη να το πατήσει καλά σε πολύ λεπτό πάχος
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας.φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας.μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας.σάλτσα Worcestershire
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
500 γρ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ πατάτες τηγανιτές
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας.φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας.μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας.σάλτσα Worcestershire
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
500 γρ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ πατάτες τηγανιτές
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τηγανητών.
Κόψτε το κρέας σε λωρίδες μήκους 6 -7 εκατοστών
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το Ντιζόν και το Worcestershire και, στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα τις λωρίδες κρέατος. ΔΕΝ ΑΛΑΤΙΖΕΤΕ!
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το Ντιζόν και το Worcestershire και, στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα τις λωρίδες κρέατος. ΔΕΝ ΑΛΑΤΙΖΕΤΕ!
Αφήστε το μαρινάρισμα στο ψυγείο, για έως 2 ώρες. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε στη σχάρα, αρωματίζετε γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε τις κατεψυγμένες πατάτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς.
Ζεσταίνουμε μια σχάρα σε μέτρια-υψηλή ή θερμαίνουμε ένα τηγάνι ψησίματος σε μέτρια-υψηλή φωτιά με λίγο λιπαρή ουσία.
Ζεσταίνουμε μια σχάρα σε μέτρια-υψηλή ή θερμαίνουμε ένα τηγάνι ψησίματος σε μέτρια-υψηλή φωτιά με λίγο λιπαρή ουσία.
Τοποθετήστε τέσσερις έως πέντε ψητές τηγανητές πατάτες πάνω από ένα κομμάτι μαριναρισμένο κρέας και τυλίξτε. Στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα. Επαναλάβετε έως ότου εξαντληθούν όλα τα υλικά
Ψήνουμε στο bbq για 2-3′ ή στο τηγάνι για 3-4΄.
Σερβίρουμε με σως της αρεσκείας μας
πηγη delish.com