Carbonada Stew!
Μια πλούσια σούπα, ιδανικά μαγειρεύεται σε πήλινο (όπως και κάποιες ελληνικές παραδοσιακές σούπες π.χ. με ρεβύθια)
Υλικά
750 κρέας για κατσαρόλα (σπαλομίτα π.χ.)
1 κρεμμύδι
σκόρδο
λάδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. ξύδι
4 ντομάτες σε κύβους
2 φλ.τσ. ζωμός βοδινού
1 φλ.τσ. κρασί άσπρο
3-4 πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
2 φλ.τσ. κολοκύθα κίτρινη
1 φλ.τσ καλαμπόκι ή ολόκληρο κομμένο σε κομμάτια
ροδάκινο και αχλάδι σύνολο 3-4 κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Πρώτα με 2-3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα θα θωρακίσουμε το κρέας από όλες τις πλευρές
Το βγάζουμε από μέσα και ρίχνουμε κρεμμύδι, σκόρδο , πιπεριά και ντομάτες, να μαραθούν.
Μετά ρίχνουμε ξύδι, ζωμό, ρίγανη και κρασί.
Ρίχνουμε το κρέας και αλατίζουμε, μαζί και την κολοκύθα με τις πατάτες. Μαγειρεύουμε 45′ σε μέτρια φωτια
Μετά ρίχνουμε τα φρούτα και το καλαμπόκι.
Μαγειρεύουμε άλλα 5′.
Γαρνίρουμε με κρουτόν και μαϊντανό