Η πίτα αυτή είναι τοπική στα Τρίκερι, και μπορείτε να την βρείτε σε όλα τα ουζερί που θα επισκεφθείτε.
Την συνηθίζουν και σε όλο το Πήλιο. Είναι η κρεμμυδόπιτα.
Υλικά (για 6 μεγάλες μερίδες)
- 500 γραμ φύλλα χωριάτικα (8-10 φύλλα)
- 1/2 φλιτζάνι λάδι για την γέμιση και
- 1/2 φλιτζάνι λάδι για το άλειμμα των φύλλων.
Για την γέμιση
- 700 γραμ. άσπρα κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα (νεροκρέμμυδα)
- 250 γραμ. φέτα
- 2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
Εκτέλεση
- Βράζω για 5΄τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και μετά τα σοτάρω με λάδι και σβήνω την φωτιά, και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνω στο ταψί τα μισά φύλλα που λαδώνω καθένα χωριστά, και βάζω την γέμιση και από επάνω βάζω τα άλλα μισά φύλλα που ξαναλαδώνω.
- Κόβω σε κομμάτια και την φουρνίζω για 30΄στους 180ο κελσίου σε απλό φούρνο ή με αέρα.
- την επιφάνεια την απλώνω με ένα μείγμα λαδιού-γάλακτος για ωραίο χρώμα και τραγανότητα
πηγή greekmasa.gr, φωτο bookitsa.gr