1. Βάζουμε ολόκληρο το λάχανο στην κατάψυξη (αν έχετε καταψύκτη) την προηγούμενη μέρα
Την επόμενη μέρα το βγάζουμε σε μια λεκάνη (γιατί θα βγάλει αρκετό νερό καθώς ξεπαγώνει) το προηγούμενο βράδυ από τη μέρα που θα το μαγειρέψουμε. Το πρωί θα έχει ξεπαγώσει καλά και θα μπορούμε εύκολα να ξεχωρίσουμε τα φύλλα μεταξύ τους. Αφού βγάλουμε όλα τα φύλλα, παίρνουμε τα μεγαλύτερα στο ξύλο κοπής, αφαιρούμε με το μαχαίρι τα κεντρικά σκληρά κοτσάνια και τα κόβουμε στα 4
2. Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο από το λάδι και τοποθετούμε όλα τα σκληρά κοτσάνια στον πάτο της κατσαρόλας.
3. Κάνουμε την γέμιση της συνταγής που επιλέξαμε
4. Γεμίζουμε και διπλώνουμε σύμφωνα με τις φωτογραφίες
5. Κάθε λαχανοντολμαδάκι που τελειώνουμε το βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας πάνω στα κοτσάνια. Αφού καλύψουμε όλο τον πάτο, τοποθετούμε από πάνω 2η σειρά και συνεχίζουμε.
πηγη a8inea.com