συνταγή από το Δίλοφο Ζαγοροχωρίων!
ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ, με το μάτι , ανάλογα τα γούστα σας στην γεύση, το ταψί που έχετε, και τα υλικά που έχετε!
Η ζύμη για το φύλλο πρέπει να είναι μαλακή και ίσα ίσα να μην κολλάει στο χέρι.
Υλικά για το φύλλο
Αλεύρι (συνήθως 500γρ. γοχ ή ειδικό για φύλλο)
νερό (ανάλογα το αλεύρι που θα βάλετε 200γρ)
αλάτι (συνήθως 1 κ.γλ.)
ξύδι (συνήθως 1 κουταλιά, για τραγανό φύλλο)
λάδι (συνήθως 1-2 κουταλιές)
Υλικά για την γέμιση
σπανάκι, λάπαθα (ή λάπατα), μαϊντανός, φρέσκο κρεμμύδι, σέσκουλα, ξερό κρεμμύδι, 2 αυγά, γάλα
Κόβουμε ψιλά ψιλά τα χορταρικά-κρεμμύδια.
Η σειρά τής ζύμης, ρίχνουμε λάδι & ξύδι στο αλεύρι, μετά αλάτι και νερό σιγά σιγά.
Ζυμώνουμε καλά.
Αλατίζουμε όλα τα χορταρικά της γέμισης να βγάλουν τα υγρά τους, τα πλένουμε και τα στίβουμε πάρα πολύ καλά.
Προσθέτουμε στην πρασινάδα 2 αυγά, 1/2 φλυτζάνι λάδι, 1/2 περίπου ποτήρι γάλα
Ανακατεύουμε πολύ καλά
Λαδώνουμε το ταψί
Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί και το λαδώνουμε.
Βάζουμε την γέμιση.
Απλώνουμε και το άλλο φύλλο, να κάτσει πιο μέσα στο ταψί, ώστε το κάτω το φύλλο να έρθει να “πανωτήσει” να κάνουμε τον κόθρο.
Λαδώνουμε και το πάνω φύλλο
Ψήνουμε στον πάτο του φούρνου (προσαρμοσμένο σχόλιο δικό μου γιατί το άρθρο ψήνει σε φούρνο χωριάτικο)
180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου
dilofo.gr