Συνταγή για Λαχματζουν
καλή απολαυση!
συνταγή από mageirikesdiadromes
Λαχματζούν:
Για την ζύμη
1 κουταλάκι μαγιά ξερή
½ κουταλάκι ζάχαρη
150 ml νερό ζεστό
350 γραμμάρια αλεύρι
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά σούπας λάδι
Για την Γέμιση
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
4 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι
225 γραμμάρια κιμάς (μισός αρνίσιος, μισός μοσχαρίσιος)
2 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτέ
1 κουταλάκι πιπεριά καυτερή
2 πιπεριές πράσινες (από αυτές τις μακρουλές)
1 μάτσο μαϊντανό κομμένο
Αλάτι, λίγο δυόσμο
Τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα τσιγαρίζουμε λίγο να ξανθύνουν. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί. Βάζουμε και το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ζυμώνουμε καλά.
Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε 10 λεπτά. Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μία λεκάνη, τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό και το ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια μαλακιά και ελαστική ζύμη. Σε μια λεκάνη βάζουμε την ζύμη, την αλείφουμε με το λάδι και την αφήνουμε 1 ώρα για να φουσκώσει.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4-5 μπαλάκια. Πλάθουμε το καθένα από αυτά σε κύκλους πάχους 2 εκ. και με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 175°c για 30 λεπτά.
Όταν ψηθούν βάζουμε διάφορες σαλάτες και τζατζίκι, το κάνουμε ρολό και το σερβίρουμε.