Πίτσα σε φόρμα του κέικ!
Την έχω κάνει σε μπουφέ και σε τραπέζι με φίλους και παιδιά, πραγματικά τους γονάτισα!
(συνταγή του 2014 από aspaonline.gr εμπνευσμένη από το pinterest)
Υλικά
-
- Φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 2 μικρά κουτιά. Αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 600 περίπου γραμμάρια
[Tο post δεν είναι διαφημιστικό – δεν τους ξέρω, δε με ξέρουν – αλλά χρησιμοποίησα την έτοιμη ζύμη πίτσας Pillsbury. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο αντίστοιχο προϊόν στα super-market, αλλά καθώς είναι ένα βασικό υλικό της συνταγής, το γράφω για να ξέρετε τι να ψάξετε.]
- Φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 2 μικρά κουτιά. Αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 600 περίπου γραμμάρια
- 2 φλιτζάνια Mozzarella τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
- 250 γρ. ζαμπόν
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα (μπορεί να αντικατασταθεί και με κέτσαπ ή να παραληφθεί εντελώς)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες και στη συνέχεια σε τετράγωνα, όπως στις φωτογραφίες.
Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες και στη συνέχεια σε τετράγωνα, όπως στις φωτογραφίες.
Κόβετε το ζαμπόν και τρίβετε τα τυριά (αν δεν είναι ήδη τριμμένα).
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπωλ.
Ρίχνετε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα του κέικ, την οποία έχετε λαδώσει για να μην σας κολλήσει.
Ψήνετε για 25-30 περίπου λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.




