Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 κ.σ ελαιόλαδο (Άν νηστεύετε από το λάδι παραλείψτε το)
200 γρ χαλβάς ταχινένιος με γεύση βανίλια κακάο
ζαχαρόνερο για το άλειμμα
και σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει (1 ώρα περίπου)
Αφού φουσκώσει την πατάμε να ξεφουσκώσει και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει (πάλι για 1 ώρα)
Ανοίγουμε σε λεπτό πάχος και πασπαλίζουμε τριμμένο χαλβά στην μια μεριά
Κλείνουμε σκεπάζοντας με την άλλη πλευρά της ζύμης και πατάμε τις άκρες
Κάνουμε αποτυπώματα (βαθουλώματα) πιέζοντας το δάχτυλο μας πάνω στην λαγάνα
Ανακατεύουμε 1/4 κούπας νερό με 2 κ.γ ζάχαρη αλείφουμε την λαγάνα και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 C για 25-με 30 λεπτά, αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει