Από την καλή μας φίλη Καίτη Νίνου – Χατζηζαχαρία
Υλικά:
1 κ΄1/2 πακέτο μπισκότα digestive
4 κουταλιές μαργαρίνη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 φρουί ζελέ λεμόνι
1 φλυτ. νερό καυτό
από 1 λεμόνι το χυμό
από 1 λεμόνι ξύσμα από την φλούδα
1 κ΄1/2 πακέτο μπισκότα digestive
4 κουταλιές μαργαρίνη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 φρουί ζελέ λεμόνι
1 φλυτ. νερό καυτό
από 1 λεμόνι το χυμό
από 1 λεμόνι ξύσμα από την φλούδα
Μαρέγκα :
4 αβγά μόνο το ασπράδι
110 γραμ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι, μόνο το χυμό του
4 αβγά μόνο το ασπράδι
110 γραμ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι, μόνο το χυμό του
Σπάω τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνω την μαργαρίνη, την ρίχνω στην σκόνη μπισκότων και
ανακατεύω να γίνει μείγμα.
Αυτό το μείγμα το στρώνω σ΄ ενα πυρέξ ή ταψάκι.
Το βάζω ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
Αδειάζω το γάλα σε ένα μπολ και το βάζω κατάψυξη για 1/2 ώρα , μέχρι να παγώσει λίγο.
Διαλύω τον ζελέ στο καυτό νερό και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
Αυτό το μείγμα το ανακατεύω με το γάλα και το κτυπάω με αβγοδάρτη, μέχρι να γίνει ένα.
Παίρνω το ταψάκι με την βάση από τα τριμμένα μπισκότα και περιχύνω όλο το μείγμα. Τέλος βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Σπάω τα αβγά και κρατάω μόνο τα ασπράδια.
Τα οποία κτυπάω με μιξεράκι για 3΄μέχρι να ασπρίσει καλά και να αφρατέψει το ασπράδι.
Ρίχνω σιγά σιγά την ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα και προσθέτω και το χυμό λεμόνι.
Συνεχίζω για άλλα 2΄ και βάζω την μαρέγκα πάνω στην κρέμα λεμονιού με ακατάστατο τρόπο…..
Να είναι ανώμαλο και να κάνει βουναλάκια.
Καίω από πάνω με καμινέτο την μαρέγκα μου ή αν δεν έχω καμινέτο το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στην πάνω πάνω σκάρα με τις πάνω αντιστάσεις, μόνο αναμμένες, για 3΄- 4΄λεπτά …μέχρι να καψαλιστεί.
Λιώνω την μαργαρίνη, την ρίχνω στην σκόνη μπισκότων και
ανακατεύω να γίνει μείγμα.
Αυτό το μείγμα το στρώνω σ΄ ενα πυρέξ ή ταψάκι.
Το βάζω ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
Αδειάζω το γάλα σε ένα μπολ και το βάζω κατάψυξη για 1/2 ώρα , μέχρι να παγώσει λίγο.
Διαλύω τον ζελέ στο καυτό νερό και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
Αυτό το μείγμα το ανακατεύω με το γάλα και το κτυπάω με αβγοδάρτη, μέχρι να γίνει ένα.
Παίρνω το ταψάκι με την βάση από τα τριμμένα μπισκότα και περιχύνω όλο το μείγμα. Τέλος βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Σπάω τα αβγά και κρατάω μόνο τα ασπράδια.
Τα οποία κτυπάω με μιξεράκι για 3΄μέχρι να ασπρίσει καλά και να αφρατέψει το ασπράδι.
Ρίχνω σιγά σιγά την ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα και προσθέτω και το χυμό λεμόνι.
Συνεχίζω για άλλα 2΄ και βάζω την μαρέγκα πάνω στην κρέμα λεμονιού με ακατάστατο τρόπο…..
Να είναι ανώμαλο και να κάνει βουναλάκια.
Καίω από πάνω με καμινέτο την μαρέγκα μου ή αν δεν έχω καμινέτο το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στην πάνω πάνω σκάρα με τις πάνω αντιστάσεις, μόνο αναμμένες, για 3΄- 4΄λεπτά …μέχρι να καψαλιστεί.
Καλή Επιτυχία !!!