Από την καλή μας φίλη Ασημένια Μήλιου
Για το γλυκάκι αυτό, που το φτιάχνετε Με ό,τι έχει το ντουλάπι!”, και μπορείτε να το βαφτισετε “το γλυκάκι της Μαρίας” αφού τα μπισκότα λέγονται Maria, θα χρειαστείτε :
Μπισκότα Maria, τα έχουν σε όλα τα σουπερ, μπορεί να διαφέρει απλώς η μάρκα ή όποια άλλα μπισκότα θέλετε εσείς
1 δόση κρέμας αραβοσίτου βανίλια ή κ άλλη γεύση, παρασκευασμένη με 3 1/2 φλ. γάλα, 6 κοφτές κ.σ. σκόνη κρέμα ή ένα φακελάκι αραβοσίτου αν χρησιμοποιείτε το κλασικό και ζάχαρη της προτίμησής σας, γύρω στις 4-5 κ.σ.
1 φάκελο ζελέ ρόδι
φρούτα εποχής, εγώ έβαλα λίγα κεράσια με το κοτσάνι να προεξέχει
αμύγδαλα κομμένα σε κομμάτια, ή και ξεφλουδισμένα
Παρασκευάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες με δύο ποτήρια νερό κ λίγη ζάχαρη, αν απαιτείται ή αφαιρέστε νερό κ αντικαταστήστε το με χυμό. Βάζετε στο ψυγείο να μισοπηξει.
Παρασκευάζετε έπειτα την κρέμα κ την αφήνετε σκεπασμένη με μεμβράνη στην άκρη.
Βάζετε στον πάτο ποτηριού ή μπολ ένα μπισκότο Maria, είναι στρογγυλά και καλύπτεται.
Βάζετε κρέμα ως τη μέση, σπάτε κάνα δυο μπισκότα ακόμη σε κομμάτια του ενός εκατοστού περίπου, τα βάζετε στην επιφάνεια και κάποια τα πατάτε προς τα μέσα κ στα πλάγια κάθετα, για πιο όμορφο αποτέλεσμα.
Βάζετε στο υπόλοιπο του ποτηριού ζελέ ρόδι και στην επιφάνεια τα αμύγδαλα και τα κεράσια, βυθισμένα στο μισό τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε τα φρούτα κυβάκια ή λεπτές φέτες.
Τα υλικά σας και οι αναλογίες μπορεί να είναι της δικής σας προτίμησης κ το μπισκότο μπορείτε να το τρίψετε ή να το κάνετε βάση τύπου cheesecake, πατώντας το καλά στον πάτο του ποτηριού.
Ταιριάζει πολύ και η πανακοτα κρέμα, θα το φτιάξω την επόμενη φορά☺!
Αφιερωμένο σε όλες τις Μαρίες της παρέας!💋