Λικέρ από ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ κερασιών και βερύκοκου (το γνωστό Kirsch!
Τα κουκούτσια αυτά χρειάζονται για να παρασκευάσουμε το διάσημο λικέρ Kirsch που είναι εκχύλιση αρώματος βερίκοκο,κερασιού η βύσσινου σε αλκοόλη.
Το Kirsch,είναι το ποτό που συνοδεύει την Black Forest , υπάρχει ως γέμιση σε Ελβετικές σοκολάτες και σε πολλά παραδοσιακά γερμανικά είδη κέικ.
Η ποιότητα του Kirsch εξαρτάται κατά πολύ από τη σύνθλιψη των κουκουτσιών που προσδίδουν τόνους πικραμύγδαλου στην τελική γεύση του λικερ.
Το Kirsch,είναι το ποτό που συνοδεύει την Black Forest , υπάρχει ως γέμιση σε Ελβετικές σοκολάτες και σε πολλά παραδοσιακά γερμανικά είδη κέικ.
Η ποιότητα του Kirsch εξαρτάται κατά πολύ από τη σύνθλιψη των κουκουτσιών που προσδίδουν τόνους πικραμύγδαλου στην τελική γεύση του λικερ.
Τρόπος παρασκευής
1 κιλό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (ή οινόπνευμα ποτοποιΐας)
½ κιλό κουκούτσια από κεράσια
20 κουκούτσια από βερίκοκα
1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση
Σπάμε με ένα σφυράκι όλα τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο με το τσίπουρο για 50 μέρες περίπου στον ήλιο .
(βάλτε τα μέσα σε πάνινο ύφασμα και χτυπήστε τα)
Κουνάμε την μποτίλια συχνά.
Σουρώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το σιρόπι που έχουμε κάνει με μια κούπα ζάχαρη και μια κούπα νερό.
Το Kirsch είναι έτοιμο.
Σουρώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το σιρόπι που έχουμε κάνει με μια κούπα ζάχαρη και μια κούπα νερό.
Το Kirsch είναι έτοιμο.
- φωτο alfakatsifa.gr