Limoncello (Λεμοντσέλο Ελληνιστί)!
Υλικά
15 περίπου λεμόνια (όσο πιο μυρωδάτα είναι τα λεμόνια μας τόσο το καλύτερο για το ποτό μας)
1,5 λίτρο ρακή κρητική ή βότκα καλής ποιότητας ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
2 έως 4 κούπες άσπρη ζάχαρη
5 κούπες του τσαγιού νερό
Εκτέλεση (3 τρόποι)
Πλένουμε τα λεμόνια μας και τα σκουπίζουμε πολύ καλά.
Με ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι ή με έναν αποφλοιωτή τα ξεφλουδίζουμε, χωρίς να πειράξουμε το εσωτερικό άσπρο του φλοιού (προσοχή μη χρησιμοποιήσουμε το άσπρο του λεμονιού, γιατί θα γίνει πικρό το ποτό μας).
Μαζεύουμε όλα μας τα φλούδια και τα τοποθετούμε σε ένα βάζο που να κλείνει πολύ καλά από πάνω.
- Ρίχνουμε την ζάχαρη.και το νερό, ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε από πάνω τη ρακή ή όποιο αλκοολούχο έχουμε διαλέξει. Κατόπιν το βουλώνουμε και το αφήνουμε σε ένα κλειστό και σκοτεινό ντουλάπι για 25-40 μέρες.
(Τα λεμονάκια που μας έχουν περισσέψει, για να μην πάνε χαμένα, μπορούμε να τα στύψουμε, να βάλουμε το χυμό σε παγοθήκες, στην κατάψυξη και να έχουμε έτοιμο χυμό για κάθε χρήση και μαγείρεμα).
2) Σε παραλλαγή μπορείτε να βάλετε μόνον τα λεμόνια με την βότκα ή τσίπουρο και μετά τις 15 μέρες κάνετε ένα σιρόπι (πολύ αραιό, ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη )με την ζάχαρη και το νερό και το ρίχνετε μέσα, ανακατεύετε και το βλέπετε αν έγινε στις 10 μέρες, αν όχι αφήστε λίγες παραπάνω
3) μπορείτε επίσης να κάνετε το σιρόπι και εξ αρχής να τα βάλετε όλα μαζί τα υλικά σε βάζο για 25 μέρες
πηγή ifitnessbook.com