Λουκάνικα φρικασέ!
Θα εντυπωσιάσετε πραγματικά με αυτή την συνταγή (την έχω κάνει και την έχω δώσει σε νέα μαγείρισσα που ήθελε να την μαγειρέψει σε οικογενειακό τραπέζι)
**Προσοχή, η φωτό είναι ενδεικτική, σε γκουρμέ εκδοχή με βάση το ταλαγάνι. Εσείς μπορείτε επίσης να προσθέσετε τυρί ταλαγάνι στην συνταγή που σας δίνω και μάλιστα ανακατεμένο μέσα στα υλικά
Υλικά:
Λουκάνικο χωριάτικο (ποσότητα ανάλογη όπως σας αρέσει να βρίσκεται στο πιάτο, λίγο ή πολύ)
4 μαρούλια
Χόρτα αρεσκειας μας (ότι θα βάζατε σε πίτα)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Άνιθο ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό κρέατος
3/4 φλυτζανιού κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
Eλαιόλαδο
Χυμό 2 λεμονιών
Εκτέλεση:
Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα υπόλοιπα χορταρικά και τα ζεματάμε σε άφθονο καυτό νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λουκάνικά μέχρι να πιάσουν κρούστα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα χορταρικά και τον άνιθο.
Προσθέτουμε το ζωμό, (άν χρειαστει προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι) αλατοπίπερο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα του.
Τέλος προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών.
πηγή omorfesgeuseis, φωτο womenOnly