Κοτόπουλο σουβλάκι με παστουρμά!
(αν δεν θέλετε παστουρμά, βάζετε λουκάνικο τσορίθο ή πικάντικο)
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
3 φέτες παστουρμά (ή λουκάνικο τσορίθο ή πικάντικο λουκάνικο αν δεν βρείτε)
200γρ ελαιόλαδο
1κτς μουστάρδα καυτερή
1 λεμόνι χυμό
Αλατοπίπερο
4 κλωνάρια δεντρολίβανο
3 φέτες παστουρμά (ή λουκάνικο τσορίθο ή πικάντικο λουκάνικο αν δεν βρείτε)
200γρ ελαιόλαδο
1κτς μουστάρδα καυτερή
1 λεμόνι χυμό
Αλατοπίπερο
4 κλωνάρια δεντρολίβανο
Σάλτσα για σερβίρισμα
200γρ γιαούρτι
1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
100γρ ελαιόλαδο
1κτγ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
100γρ ελαιόλαδο
1κτγ δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά σε μικρά κομματάκια και τον ανακατεύουμε σε ένα μπωλ, με την μουστάρδα το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και το κοτόπουλο αφού πρώτα το κόψουμε σε χοντρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε στα κλωνάρια του δεντρολίβανου, τα ψήνουμε στην σχάρα και σερβίρουμε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το λάιμ, το λάδι και τον δυόσμο.
**εναλλακτικά, τα βάζετε σε ξυλάκια βρεγμένα σε νερό για να μην αρπάξουν στα κάρβουνα ή τα ψήνετε στον φούρνο, σε ταψάκι με σχάρα ή σε ταψάκι με λαδόκολλα, στους 180-200 βαθμούς, για 30′ αντιστάσεις.
βασική συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου