Αυτή την ομάδα την χαρακτηρίζει η πρωτοτυπία των συνταγών και δει των ελληνικών!
Σήμερα σας δίνουμε την εξής συνταγή!
Λουκουμάδες αλμυροί με ελιές Άμφισσας!
(συνταγή και φωτο από zofokida.gr, υπάρχει ανάλογη και στο greekmasa)
500γρ. αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
9 γρ. μαγιά ξερή
450γρ. χλιαρό νερό
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
μισή κούπα ελιές πράσινες και μαύρες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
μέλι ή ζάχαρη
Ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να γίνει χυλός που να πέφτει δύσκολα από το κουτάλι.
Ρίχνουμε και τις ελιές και αφήνουμε για 2 ώρες την ζύμη, σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα
Βάζουμε λάδι σε τηγάνι ή κατσαρόλι βαθύ και “κόβουμε” ζύμη όπως τους κλασσικούς λουκουμάδες.
Ρίχνουμε αφού βγουν μέλι ή ζάχαρη