Από την καλή μας φίλη Μαρία Τσαμπούρη
Για τους λουκουμάδες
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ νισεστε
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη
Εκτέλεση
αναμιγνύουμε καλά τα στερεά υλικά μας και στη συνέχεια προσθέτουμε χλιαρό νερό σιγά σιγά μέχρι να έχουμε έναν πηχτό σχετικά χυλό (περίπου 400ml νερό ανάλογα το αλεύρι που έχουμε χρησιμοποιήσει.εγω έβαλα για όλες τις χρήσεις) αφήνουμε να φουσκώσει το μείγμα 1 ώρα στη συνέχεια βάζουμε σπορελαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα να κάψει .
Τον χυλό εγώ τον έβαλα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με το ψαλίδι της κουζίνας έκοψα και τηγάνισα τα λουκουμαδακια (αλλιως τα φτιάχνουμε με το χέρι και βουτώντας ένα κουτάλι σε νερό .προσοχή γιατί με αυτόν τον τρόπο πετάγεται το λάδι και υπάρχει κίνδυνος να καουμε) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ανακατεύοντας συνεχώς με τρυπητή κουτάλα
Τα απολαμβάνουμε όπως μας αρέσει
Για το σιρόπι σοκολατας
250 ml νερό
200 g ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 g κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
1 φακελάκι βανίλια
Νερό, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα και σιγοβράστε 5 λεπτά.
Μπορεί να είναι είτε ζεστό ή κρύο στα επιδόρπια μας.
Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα μπουκάλι, π.χ της κετσαπ το μπουκάλι, και το φυλλασουμε σε ψυγείο.
200 g ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 g κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
1 φακελάκι βανίλια
Νερό, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα και σιγοβράστε 5 λεπτά.
Μπορεί να είναι είτε ζεστό ή κρύο στα επιδόρπια μας.
Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα μπουκάλι, π.χ της κετσαπ το μπουκάλι, και το φυλλασουμε σε ψυγείο.