Σήμερα σας έχουμε ένα φαγητό γνωστό σε όλους, απλό, που το αγαπάμε όπως ακριβώς παρουσιάζεται σε αυτή την βλάχικης καταγωγής συνταγή!
Αράου ! (ή Αρούου) που σημαίνει ποτάμι στην γλώσσα των Βλάχων
Δεν είναι άλλο από το κρέας με χοντρό μακαρόνι Νο 3 (η φωτο από το σάιτ της συνταγής είναι με κλασσικό μακαρόνι)
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μοσχάρι (συνήθως λαιμός) ή ένας κόκορας ελευθέρας βοσκής
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, νερό
½ κιλό μακαρόνια Νο 3 ή χυλόπιτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Βάζετε σε κατσαρόλα να κάψει το λάδι και το κοκκινίζετε καλά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε μετά το κρεμμύδι να ξανθύνει λίγο και τα σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, 3-4 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.
Όταν βράσει και μείνει με τη σάλτσα, βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και στη σάλτσα προσθέτετε ανάλογο νερό.
Όταν κοχλάσει το νερό, προσθέτετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε συνέχεια με την πιρούνα, μέχρι να βράσουν (περίπου 7 με 10 λεπτά).
Τα αφήνετε λίγο και μετά τα σερβίρετε μαζί με το κρέας.