από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Λουκουμάδες παραλίας με γέμιση γλυκό τριαντάφυλλο.
Σε 130γρ χλιαρό γάλα ( έβαλα με λίγα λιπαρά), διελυσα 5γρ ξηρή μαγιά,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο,
ανακάτεψα καλά,
50 γρ αγελαδινό βούτυρο λιωμένο, ξανά καλό ανακάτεμα,
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου και ενσωματωσα σιγά σιγά
300γρ αλεύρι γ.ο.χ, ρίχνοντας και 1 βανίλια και 1/4 απ’ το κουταλάκι του γλυκού, αλάτι.
Σκεπασα κι άφησα να φουσκώσει για περίπου 40′. Άνοιξα με ελάχιστο αλεύρι σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστό, έκοβα με ροδέλα τετράγωνα κι άφηνα σε λαδόκολλα. Επανέλαβα μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι. Εγιναν 15 μεγαλουτσικοι λουκουμάδες. Ξανασκεπασα για άλλα 40′. Έπαιρνα προσεχτικά με μία πολύ λεπτή σπάτουλα και τηγανισα σε ηλιέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά σε απορροφητικό χαρτί και τούμπα στη ζάχαρη. Μόλις έγιναν χλιαρά, τρυπησα με chopstick ( Κινέζικο χοντρό ξυλάκι ) και γέμισα με κορνέ ,με χοντρό στόμιο, γλυκό τριαντάφυλλο. Αφράτα και απίστευτα αρωματικά! Το είναι μια ευχάριστη έκπληξη!