Από την καλή μας φίλη Βούλα Αραμπατζή
ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙΑ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ! Συνταγή εδώ!τέλεια Λουκούμια!Ένα κέρασμα με σταθερή αξία!λιγα υλικά! ζάχαρη, κορν φλουρ, χυμό λεμονι, νερό και ροδονερο
Η συνταγή της Κυριακής Συμεωνίδου! ❤️
Τι χρειαζόμαστε
• 500 γρ ζάχαρη
• 315 γρ νερό
• 185 γρ ροδόνερο η όπιο άρωμα θέλετε. Εάν τα θέλετε χωρίς άρωμα απλά το νερό θα το κάνετε 500γρ)
• χυμό από 1 λεμόνι
• 2 κουπες κορνφλαουρ
• 1 βανίλια
• Κόκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης (η όπιο θέλετε η καθόλου)
• Άχνη για το πασπαλισμα
Πως τα φτιάχνουμε
1.
Διαλύουμε το κορνφλαουρ σε λίγο νερό
2.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και αφήνουμε να βράσει 10’, ρίχνουμε το κορνφλαουρ, λεμόνι, βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά περίπου ενα τέταρτο ρίχνοντας και το χρώμα ζαχαροπλαστικης (εξαρτάται ποσό κόκκινο/ροζ το θελουμε) ανακατεύοντας συνεχώς μην κολλήσει στην κατσαρόλα. χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ελαστικότητα.
3.
Το τοποθετούμε έπειτα σε ενα ταψάκι που πρώτα το έχουμε βουτηρωσει (εάν δεν θέλετε βούτυρο βάλτε λαδόκολλα) μια ολόκληρη μέρα το αφήνουμε !🤪
Και αφού είναι έτοιμο το κόβουμε σε ότι μέγεθος κομμάτια θέλουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ινδοκαρυδο!