Απίθανη μαρμελάδα ακτινίδιο!
Την έχω κάνει, να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε
(αντί για ζάχαρη, βάζετε στέβια. Αναλογία Η αναλογία είναι περίπου 1 γραμμ. στέβια προς 8-12 γραμμ. ζάχαρης. Χρησιμοποιείς, δηλαδή, 8 έως 12 φορές λιγότερη ποσότητα, ανάλογα με τη συνταγή.)
Υλικά συνταγής:
Ακτινίδια: 1000 γρ. (1 κιλό)
Ζάχαρη: 850 γρ. (ή στέβια όπως γράφω πιο πάνω)
Χυμό λεμόνι: από 1/2 λεμόνι
Ακτινίδια: 1000 γρ. (1 κιλό)
Ζάχαρη: 850 γρ. (ή στέβια όπως γράφω πιο πάνω)
Χυμό λεμόνι: από 1/2 λεμόνι
Οδηγίες:
1. Ξεφλουδίζετε τα ακτινίδια και τα κόβετε φέτες. Τα πατάτε με ένα πιρούνι, να τα λιώσετε ελαφρά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα βάλετε στο μπλέντερ και να τα μισο – αλέσετε.
2. Τα βάζετε σε κατσαρόλα, μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα βάζετε σε μέτρια φωτιά να βράσουν και ανακατεύετε τακτικά. Αν χρειαστεί ξαφρίζετε.
3. Βράζετε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει. Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει να δείξει 104 βαθμούς κελσίου.
4. Κατεβάζετε την μαρμελάδα από την φωτιά και την μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Μαγειρεύτηκε στις 10 Μαΐου 2012από την Luise
πηγή radicio.com