Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Ψάρι μαγιάτικο σε μαριναρισμένα σουβλάκια. Με ψαλίδι κουζίνας έκοψα σε ισομεγέθεις κύβους.
Ετοιμασα τη μαριναδα :
ελαιόλαδο, χυμο λεμονιού και το ξύσμα του, μισό ποτηράκι λευκό Μοσχάτο κρασί, 1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου, ένα μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι, 1 κουταλάκι κόκκους κόλιανδρο, ρίγανη και αλατοπίπερο και χτύπησα στο μούλτι. Μαριναρίστηκε το ψάρι για μισή ώρα.
Επειτα, πιπεριά, σάρκα τομάτας και κρεμμύδι σε κομμάτια και τα περνούσα εναλλάξ με το ψάρι. Έβαλα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην πάνω σχάρα στον αέρα μαζί με το δυνατό γκριλ για 5′ στους 250°C , μετά για 10′ στους 200°C και το τελευταίο 5λεπτο πάλι στους 250°C. Συνολικά 20′.
Επειδή το ταψάκι έχει υπερυψωμένη σχάρα, με τον αέρα ψήνονται και από κάτω. Ζουμερά και καλοψημένα. Στο σερβίρισμα περιέχυσα λίγη μαρινάδα που κράτησα. Μπορούν να γίνουν με οποιοδήποτε λιπαρό μεγάλο ψάρι. Μια διαφορετική, υγιεινή και νόστιμη πρόταση, που αξίζει τον κόπο!