(Πάντα από το υλικό που έχω κρατημένο από την σχολή ΣΕΦ μαγειρικής)
Βασικά συστατικά: κρόκοι αυγών, μουστάρδα, σπορέλαιο ή πυρηνέλαιο ή καλαμποκέλαιο ή φυστικέλαιο ή ελαιόλαδο 0 οξύτητας, ξύδι ή λεμόνι
Πώς την κάνουμε
1 λίτρο σπορέλαιο, 4-5 κρόκοι αυγών,, 1 κ.γλ. μουστάρδα απλή, 1 κ.γλ. αλάτι, λίγο άσπρο πιπέρι, 1/2 κ.σ. ξύδι ή λεμόνι.
Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ εκτός από το σπορέλαιο.
Τα ανακατεύουμε τα υλικά σε μίξερ και ρίχνουμε στην αρχή σταγόνα σταγόνα το σπορέλαιο, μέχρι να δέσει η μαγιονέζα. Μετά το ρίχνουμε σαν κλωστή με συνεχόμενη ροή μέχρι να πήξει.
Αν δούμε ότι έχει σφίξει πολύ συμπληρώνουμε λίγο λεμόνι (προσοχή αν είναι ήδη ξινή, προσθέτουμε ελάχιστο κρύο νερό αντί για λεμόνι)
φωτο daddy cool.gr